Početna strana > Hronika > Aleksandar Konuzin: Slučaj Kosova paralelan sa slučajem Čehoslovačke 1938.
Hronika

Aleksandar Konuzin: Slučaj Kosova paralelan sa slučajem Čehoslovačke 1938.

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 31. maj 2009.

 „Očekujemo da će odluka Međunarodnog suda pravde o zahtevu Srbije da se preispita legalnost jednostrane i nelegalno proglašene nezavisnosti Kosova biti pravna i pravedna. Kosovo je izvorna srpska teritorija i to što pokušavaju da silom otcepe ovaj deo teritorije Srbije nezakonit je čin, i nije u skladu sa normama i moralom međunarodnog prava“. Ovim rečima, Aleksandar Konuzin, ruski ambasador u Srbiji, obrazložio je stav svoje zemlje, tokom posete Đavoljoj varoši kod Kuršumlije, naglasivši da će politika Rusije u vezi sa očuvanjem Kosmeta u sastavu Srbije i dalje biti principijelna.

“Zajedno sa Srbima koordiniramo svoju politiku jer smo štitili našu zajedničku poziciju koja se sastoji u odbrani međunarodnog prava, zbog čega računamo da će odluka suda biti pravna i pravdena“ - istakao je ambasador Konuzin.

“Tu mi pada na pamet jedna istorijska paralela iz 1938. godine koja je vezana za događaj u Minhenu i slučaj Čehoslovačke. I danas vidim da te iste države koje su učestvovale u tom minhenskom aranžmanu rade i na podeli srpske teritorije. Srbi mogu da budu uvereni da Rusija nikada neđe odustati od politike podrške Srbiji”

(Večernje novosti)

 


 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner